Tavaszi Méregtelenítés :)

Tavaszi Méregtelenítés :)

2017/márc./02

Sziasztok Szépségegeim! :)

Ti is észrevettétek? A szabadban egyre több az arcunkat melegítő napsütés, a hőmérő higanyszála lassan emelkedik és már minden várja tavasz érkezését. A tél után, legtöbben elgyötörtnek érezzük magunkat, a száraz bőr SOS-t kiáltozik és a lelkünk már a gyönyörű napsütésre vágyik. Hogy tavasszal a bőrötök teljes pompájában ragyoghasson, megosztok veletek néhány tippet. Vágjunk bele az olvasásba...

SMOOTHIE-K AZAZ A TURMIXOK

A smoothie-k azaz a gyümölcs- és zöldség turmixok legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészülnek. Sokan szenvednek, hogy el tudják fogyasztani a dietetikusok által ajánlott napi 5 csésze zöldség-gyümölcs adagjukat. A turmixokkal ezt ízletesen és könnyedén meg lehet tenni. Egy pohár turmixban akár benne lehet a napi zöldségadagunk fele. A leturmixolt ételeket pedig könnyebb megemészteni, így az emésztőrendszered is pihenhet egy kicsit. A zöldségek és gyümölcsök kombinációja segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól és ellátják a szervezetet tápanyagokkal és vitaminokkal.

Ha szeretnél kísérletezni különböző nyersanyagokkal, akkor rengeteg ízletes és változatos receptet találhatsz az interneten. Megismerheted, hogy néhány gyümölcs és zöldség, nemcsak finom hanem tisztító, regeneráló és más különleges hatással van a szervezetre, így akár speciálisan az igényeidnek megfelelően keverheted a turmixaidat.

Óckodsz a zöldségturmixoktól? A paradicsom levest azért szereted,ugye? Öntsd bele a zöldség turmixodat egy mély tányérba és kanalazd el mint egy zöldséglevest!

Nagyon divatosak mostanában a zöld turmixok, amikor zöld levelet, salátafélét teszünk a gyümölcsök mellé. A zöld turmixok a benne lévő klorofill miatt nagyon egészségesek, amik segítenek rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, valamint méregtelenítő hatásúak. Csempéssz egy kis nyers spenótot a gyümölcsturmixodba. Mivel íze semleges, meg se fogod érezni, viszont a klorofilok pozitív hatását élvezheted. (A zöld turmixokban általában nincs tej, mert ez akadályozza a zöld levelekben lévő vas felszívódását). Tehetsz a turmixba gabonákat(pl zabpelyhet) is, hogy még sűrűbb krémesebb, tartalmasabb legyen.Az én kedvenc méregtelenítő kombinációm a következő: 

Citrom+friss gyömbér+banán+uborka+nyers spenót+alma Az arányokat változtathatod ízlés szerint. A turmix alapja a banán, az alma és az uborka egyenlő arányban, ehhez jöhet egy marék spenót, néhány szelet friss gyömbér és citrom ízlés szerint. Ha turmixolás után sűrűnek tűnik, csak adj egy kis vizet hozzá. Ha bírod, hogy a turmixban pici darabok vannak, akkor ne hámozd meg se az almát, se az uborkát (a banánt azért igen :)) mert a héjukban rengeteg vitamin, ásványi anyag és rost van. Próbáld ki ezt a turmixot, nagyszerű :)

MÉREGTELENÍTŐ TEÁK

Ha úgy döntöttél, hogy méregteleníted szervezeted, akkor igyál sok folyadékot is. Ehhez találhatsz applikációkat a telefonodra, amik kiszámolják a súlyod és az aktivitásod alapján, hogy 1 nap mennyi folyadékot kell meginni és figyelmeztetnek is, hogy ne felejtsd el.

Ha úgy döntöttél, hogy gyógyteát is iszol a következőkre figyelj. A gyógynövények és a belőlük készült gyógyteák nagyon jó hatással lehetnek a szervezetre. Nagyon fontos viszont, hogy ne lépd túl az ajánlott mennyiséget, mert nagy dózisban, akár árthatnak is. Valamint csak kúraszerűen és nem hosszútávon fogyaszthatóak. Íme néhány, amely a segítségedre lehet:

  • A feketeribizli tea csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget.
  • Közönséges párlófű (Agrimonia eupatoria) kimossa a méreganyagokat a szervezetből. Növényi csodaszernek tartják.
  • A csalán tisztítja a vért, és rengeteg vasat tartalmaz.
  • A kakukkfű erősíti az immunrendszert.
  • A gyermekláncfű gyökér tea tisztítja a májat.
  • A borsmenta jó hatással van a vérkeringésre és segíti a test felépülését.

MOZGÁS

Mozgás, ez az egészséges test és lélek alapja. A tél után a test merev és fáradt. Miért nem kezded valami egyszerűvel? Kiváló megoldás erre a jóga vagy pilates. Ezek a gyakorlatok energiával és pozitív hangulattal töltenek el egy új nap kezdetén. A mozgás a vérkeringést felpezsdíti, az anyagcserét felgyorsítja, ezáltal elősegíti a méregtelenítést, a test megtisztulását és regenerálódását. A szakemberek ajánlása alapján heti 3x30 perc intenzív mozgás(futás, biciklizés, úszás stb.) vagy minden nap 1 óra laza mozgás (séta, kertészkedés) szükséges. Bármilyen mozgás megfelelő, ami kikapcsol és engedi, hogy kitisztítsd a gondolataidat. Ezáltal nem csak a tested, hanem a lelked is méregteleníted.

TISZTA BŐR

Ahogy belülről, úgy kívül is szüksége van a szervezetnek arra, hogy megszabaduljon a szennyeződéseket. A tél végén, a bőr száraz és kimerült, ezért továbbra is szükség van a hidratálásra és táplálására. Továbbá, ne felejtsd el, hogy a bőrfelszín teli van elhalt hámsejtekkel, amelyektől érdemes megszabadulni, így az simább lesz és jobban be tudja szívni a krémekben, pakolásokban lévő tápanyagokat.

Most engedd meg, hogy egy kicsit magamat is ajánljam. :) A MARK arc- és testradír segít megszabadítani az elhalt hámsejtektől. Nemcsak az arcon, hanem az egész testen. A bennem lévő kókusz- és mandula- olajnak köszönhetően a kiszáradt bőr kellően hidratált lesz. A kókusz a bőr mélyebb rétegeit is hidratálja. Az őrölt kávé mindamellett, hogy radíroz segít a bőranyagcsere felpörgetésében, ezáltal a bőr gyorsabb méregtelenítésében. A különböző illatok közül pedig válaszd ki kedvencedet. Ugye te is szívesebben vágsz neki egy kora reggeli zuhanyzásnak, ha azt a kedvenc illatoddal és a kedvenc testradíroddal teheted ? :)

Legyen szép napod!

A Te MARK-od




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A létfontosságú víz
A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó...

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България