A létfontosságú víz

A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Szia szépségem!

Gondolkoztál már azon, hogy mit mondana neked a bőröd, ha beszélni tudna? Vajon elégedett lenne? Esetleg, panaszkodna? Ezt talán sosem tudjuk meg, de az biztos, hogy megérdemli a törődést! Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó.

Gyakran halljuk és hangoztatjuk, hogy elegendő folyadékot kell fogyasztani napi szinten, de ugye ezt sajnos nem olyan egyszerű betartani. Pedig megéri! A víz nem csak egészségessé, de széppé is varázsol.

A vízivás a legegyszerűbb módja annak, hogy változtass bőröd állapotán. A hidratáltság ugyanis megoldást biztosít a leggyakoribb szépségproblémákra, az én feladatom is az, hogy gondoskodjam rólad, éppen ezért osztom ezt most meg veled! Azon kívül, hogy velem szépülsz, figyelj oda az elegendő vízbevitelre is drága! Na, de pontosan mi mindenen segít az elegendő víz?

 

Viszlát, öreg bőr

A víz hatására a bőröd sokkal egészségesebbnek néz ki, a ráncok mélysége és előfordulási gyakorisága pedig csökken. Mindez úgy lehetséges, hogy a víz felpumpálja a bőrt, feltölti a sejteket, így a ráncok kevésbé lesznek látványosak. A kollagén termeléshez is vízre van szükség, méghozzá nagy mennyiségűre. Azt pedig tudjuk, hogy a kollagén elengedhetetlen, ha fiatalos, feszes bőrre vágyunk. Ha a bőr megfelelően hidratált, kevésbé valószínű, hogy megtörik, kirepedezik, ezáltal pedig még a baktériumokkal szemben is jóval ellenállóbb.

Ragyogó bőr

Amikor szomjas vagy nincs energiád, sápadt vagy. Miután pedig sikeresen oltottad a szomjad szinte új életre kelsz, ragyogsz, üde vagy. Képzeld, ugyanígy van ez a bőröddel is. Az elegendő víz a bőrödet ragyogóvá, üdévé és frissé varázsolja! Ha, még az arcvizeimet is rendszeresen használod, akkor a fakóságnak is búcsút mondhatsz!

Gyorsan múló leégés

Ugye neked is sokszor bosszúságot okoz az égő viszkető bőr egy forró nyári nap után? Nem számít, milyen napvédő krémet kensz magadra, vagy mennyire követed az előírásokat, a nyári hónapok során sajnos le fogsz égni, ugyanis egyszerűen lehetetlen megoldani, hogy mindig védett helyen, tetőtől-talpig bekenve tartózkodj. Ezt a bosszúságot is jobbá varázsolhatja a víz. Ha megfelelő mennyiségű vízzel van ellátva a szervezet, sokkal gyorsabban épül fel a bőröd a leégés után.

Kevesebb pattanás

Ha sok vizet iszol, azzal segíted a tested méregtelenítését, a pattanás okozta toxinok távozását is. Sőt, a bőr sokkal ellenállóbb lesz mindenféle szennyeződéssel szemben, ha megfelelően hidratált, hiszen nem törik meg, a kórokozók pedig nem jutna át rajta.

A szakemberek szerint napi 2 liter víz elfogyasztása a legideálisabb. Ezt a mennyiséget oszd el a nap folyamán egyenletes arányban, így víz összes egészségi és szépségápolási előnyét élvezheted.




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A kávé jótékony hatásai bőrödre
A kávé jótékony hatásai bőrödre

2018/márc./21

Képzeld el, a kávé nem csak téged, de a bőrödet is felébreszti...és emellett rengeteg olyan hatása van rá, amiről lehet nem is tudtál. A kávé koffein tartalma a bőrünket is szépíti! Összegyűjtöttem neked néhányat ezek közül a pozitív hatások közül:

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България