Az 5 legjobb gyümölcs a szépségért

Az 5 legjobb gyümölcs a szépségért

2017/jún./19

Azt, hogy a gyümölcs jótékonyan hat az egészségre, azt szinte már oviban is tudtuk. A gyümölcsök gazdagok vitaminokban és antioxidánsokban, amely nemcsak előnyösen hat a testre, hanem a gyógyítja, táplálja és védi bőrünket.

Ezért hoztam el neked ezen a nyáron a MARK Coffee görögdinnyét , amely elhozza a fürdőszobádba a gyümölcs mennyországot és egy nagyszerű napkezdet a forró nyári napokon! Az, hogy számos kozmetikum gyümölcs kivonatot tartalmaz, az bizony nem véletlen! Most bemutatom az 5 legjobb gyümölcsöt, amely csodálatos hatással van a bőrödre. Tedd próbára! :) 

1. Görögdinnye

Tudtad, hogy a görögdinnye valójában zöldség? Nyaranta kilószámra esszük, de talán nem is tudtad, hogy amellett, hogy nagyon finom és üdítő, antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Javítja a haj állapotát, rendbe hozza a körmöket, fiatalít és egy bevált fegyver a narancsbőr ellen. A dinnye rengeteg béta-karotint, antioxidánsokat, és a C-vitamint tartalmaz, 91%-a víz ezért feltölti a test víztartalékait. Fogyókúrához is kiváló. A bőrt ragyogóvá teszi, hidratálja és megszabadítja a pattanásoktól.

2. Szőlő

A szőlő is teli van antioxidánsokkal és gyulladásgátló hatású. Erősíti a vénák falát így megakadályozza, hogy azok megsérüljenek, így jelentősen segít megelőzni a kellemetlen bőrpírt. Gazdag C-vitaminban. Feszesíti a bőrt és gátolja a ráncok képződését. A szőlőt tartalmazó kozmetikumok  különösen alkalmasak az érzékeny, zsíros bőr számára, megnyugtatja és ragyogóvá teszi. Mellesleg igen gazdag luteinben és zeaxantinban, amelyek a jó látásért felelősek.

3. Áfonya

Az áfonya pterostilbene és picetanol nevű fontos öregedés gátló anyagokat tartalmaz. Az inzulin csökkenti proinflammatorikus géneket, amelyek gyorsítják az öregedési folyamatokat. Áfonya segít megvédeni a bőrt a szabadgyököktől, mert ő is teli van antioxidánsokkal :)

4. Mango

Az egzotikus mangó extrán táplálja a száraz bőrt. A nedvességgel teli, vajas textúrájú gyümölcs remekül hidratálja a bőrt. A száraz bőr elveszti érdességét. Támogatja a viszkető, hámló, ekcémára hajlamos bőr természetes védekezőképességét és gyógyítja azt.

5. Eper

A piros eper sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint például a kálium, a bór vagy a cink. Ezek közül a cink az, ami hatékonyan felveszi a harcot a pattanások ellen! Antibakteriális hatású, megköti a nehéz fémeket és azokkal együtt távozik a szervezetből. Sőt, az eper alfa-hidroxi-savakat is tartalmaz, amelyek hatékony kémiai hámlasztók, így segít megújítani a bőrt. A tannin tartalma miatt az UVA sugárzástól is véd.

MARK TIPP

1.  A görögdinnye leve gyors segítség leégés esetén. Csak kend be a leégett területeket és hagyd hatni legalább 15 percig. A dinnye a bőrt kellemesen hűti, megnyugtatja és hidratálja.
2 . A görögdinnyés maszk ragyogóvá varázsolja a bőrt! Nyomj össze egy kis dinnyét és adj hozzá egy evőkanál mézet és sima joghurtot. a bőröd ragyogó és puha lesz. :)

Jó szépítkezést!

Üdv,

MARK




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A létfontosságú víz
A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó...

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България