A kávé jótékony hatásai bőrödre

A kávé jótékony hatásai bőrödre

2018/márc./21

Szia szépség! Te sem tudod elképzelni a reggeled kávé nélkül? Miután kiléptél az ágyból első dolgod az, hogy elbotorkálj a kávéfőzőig? Amint kész a gőzölgő kávéd  te már kortyolgatod is, és élvezed, ahogy az illatos, fekete nedű szépen lassan energiát ad és felébreszt? A kávé beindítja az ember agyát, így nem kell délig úgy léteznie, akár egy zombi. Képzeld el, a kávé nem csak téged, de a bőrödet is felébreszti...és emellett rengeteg olyan hatása van rá, amiről lehet nem is tudtál. A kávé koffein tartalma a bőrünket is szépíti! Összegyűjtöttem neked néhányat ezek közül a pozitív hatások közül:

- segíti a narancsbőr leküzdését mivel vízhatjó hatású. Elvonja a folyadékot a zsírsejtekből, ezzel pedig időlegesen megszüntethetjük a narancsbőrös felületeket is.  Ezért is állnak a testradírjaim kávéból

- a bőrt üdévé, feszessé és frissé varázsolja- búcsút inthetsz az elhalt hámsejteknek.

- nyugtatja a gyulladt bőrt, csökkenti a duzzanatokat, mivel antioxidánsokban gazdag, így megelőzi a gyulladások kialakulását.  Antibakteriális hatásokkal is rendelkezi, amelyet a  trigonelli nevű anyagnak köszönhet. Sikeres a küzdelme a fertőzésekkel, baktériumokkal és vírusokkal szemben.

- hatásos az égett bőrre, ha sikerült fájdalmasan vörösre égned a vízparton kenj bőrödre koffeintartalmú krémet. Kombinálhatod a naptejeddel is, hiszen a kávéban lévő anyagok blokkolják a fehérje azon típusát, amely roncsolja a bőrt.

-fiatalítja a bőrt- a kávé lágyító és feszesítő hatásának köszönhetően a bőr fiatalabbnak tűnik, olyan ez mint egy újjászületés.

-beválik a rosacea ellen is , ha piros foltok lepik el az arcod, a kávé segítségedre lehet, ugyanis megnyugtatja az irritált, kipirosodott bőrt.

- csökkenti a bőrrák kialakulását- az amerikai National Cancer Institute 10 éves kutatás után arra az eredményre jutott, hogy a rendszeres kávéfogyasztás 20 százalékkal képes csökkenteni a bőrrák kialakulásának esélyét.

-a koffein segít csökkenteni a szemek körül kialakult duzzanatot és sötét karikákat mert felélénkíti a vérkeringést.

-segít megelőzni a bőr öregedését- ezt is a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően

-a kávésav serkenti a kollagén termelést, így a ráncok ellen is kiváló fegyver.

-tisztítja a bőrt- nem csak megtisztítja, de védi is a szennyeződésektől.

-növeli a barnaságot-nyáron mindenki napbarnított bőrre vágyik, a kávé tartalmú krémekkel fokozhatjuk barnaságunkat, a napozást érdemes bőrradírozással kezdeni.

Látod mennyi minden?  Ezért imádjuk annyira a kávét, nem csak felébreszt reggel, de még a szépségünkről is gondosodik. Remélem, ezentúl nem csak inni fogod, hanem (magadra) kenni is! ;)




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A létfontosságú víz
A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó...

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България